Datum objave: 4. studenoga 2024.

Međunarodni dan kuhara u produženom boravku

U tjednu od 21. do 25. listopada učenici 1. a s učiteljicom Petrom Ratkajec su u produženom boravku različitim aktivnostima obilježili Međunarodni dan kuhara. Već dvadesetak godina na ovaj dan mlađe generacije se educiraju o važnosti zdrave prehrane i o radostima kuhanja, gdje znanje, kreativnost i ljubav pretvaraju “obične” namirnice u prave umjetničke kreacije. Mi smo izradom prigodnih čestitki i simboličnim poklončićima željeli zahvaliti našim kuharicama Đurđici i Vesni na svemu što za nas rade, a to je više od same pripreme hrane. Iznenadili smo ih, ali i jako razveselili. Puno smo razgovarali o nužnosti i važnosti zdrave prehrane, ali i o problemu otpada od hrane.

Kako je moto ovogodišnje kampanje Međunarodnog dana kuhara “Odgajajmo sjajne kuhare” odlučili smo se i sami iskušati u izradi slastica. Odluka je pala na popularne čokoladne raspucance. Na taj smo način istovremeno razvijali finu motoriku ruku oblikujući to savršeno geometrijsko tijelo, kuglu. Nepca našeg stručnog žirija, naših kuharica i spremačice Snježane, ocijenili su kolačiće izvrsnim ocjenama. Stoga pitanje nije hoćemo li nešto slično ponoviti nego kada ćemo. Učenici su pokazali doista zavidno umijeće izrade, ali izrazitu motiviranost i pravi timski duh. Za kraj još jedno veliko hvala svim amaterskim i profesionalnim kuharima diljem svijeta što svakoga dana hrane i uveseljavaju druge!

Tekst napisala učiteljica Petra Ratkajec

Pročitajte još

Dan tolerancije u 3. a

Dan tolerancije u 3. a

Od 1996. godine 16. studenog članice Ujedinjenih naroda obilježavaju Međunarodni dan tolerancije. Učenici 3. a proučavat će kroz ovu nastavnu godinu životinje (svaki učenik jednu) kroz osvrt na književno djelo u kojem se životinja spominje, kroz medijsku kulturu i...

Skip to content